Weekend på Ulvsby Herrgård

3 dagars bilsemester på 3-stjärnig herrgård strax utanför Sunne, Värmland

Värmland är inte bara berättarnas och sinnenas landskap, det är också ren naturidyll. Det är inte för inte som värmlänningarna själva säger att ”här är nästan onödigt vackert”. Nu kan du tillbringa en romantisk weekend mitt i denna härlighet, med bas på den historiska herrgården anno 1630.

Ulvsby Herrgård ligger skönt inbäddad i lantlig pastoral idyll vid sjön Fryken, strax norr om Sunne (4 km). Drottning Kristina gjorde herrgården till sin egendom år 1649 och sedan dess har berättelserna om det goda livet avlöst varandra genom århundradenas gång. Och önskar man sig en aktiv semester, så finns det fina möjligheter för det hela året runt; här kan man fiska, paddla kanot, vandra och cykla från vår till höst och åka skidor under vintern.

Idag är Ulvsby Herrgård privatägd och man satsar stort på att ge gästerna en bra semesterupplevelse, rik på avkoppling, god mat och dryck. Köksteamet förvandlar råvaror från medvetna lokala producenter som värnar om djur och miljö till kulinariska upplevelser. Restaurangen har också fått goda vitsord i restaurangguiden White Guide. På Ulvsby Herrgård kan du dessutom alltid känna historiens vingslag nära inpå. Här låg bland annat det gamla kronohäktet där Majorskan i Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf satt inspärrad.

Missa inte att besöka Mårbacka (14,5 km) där du får en fin inblick i författarinnans liv – och har du bokat en weekend i slutet av maj då grönskan är så där skirt ljusgrön kan det rekommenderas att besöka den unika skulptur- och blomsterparken Rottneros (8,5 km).

Under hösten kläds Värmland i glödande höstfärger och då passar det kanske bra med en bilutflykt till det kända linneväveriet i Klässbol (63 km) där man kan fynda fina saker till hemmet. Och i januari när Kung Bore har blåst sin vita andedräkt över Värmland så är Ski Sunne (14 km) en populär alpin skidanläggning med härliga pister och utmaningar för både stora och små. Här finns det totalt nio nedfarter, två barnbackar och en rolig pulkabacke där man kan susa nerför backen i full fart med magen full av skratt. I trakten av Sunne finns det dessutom flera längdskidåkningsspår där man kan sträcka ut i det vintervita landskapet. Du kan alltid se fram emot en härlig weekend på Ulvsby Herrgård – oavsett årstid!

Herrgårdsweekend i Sunne inkl.
• 2 övernattningar
• 2 x frukostbuffé
• 2 x 3-rätters middag
• Rum med terrass
• Fri Wi-Fi

För prenumeranter:
Pris per person i dubbelrum: 1 849 kr
(ord pris: 1 999 kr)

Expeditionsavgift: 99 kr

Ankomst
Fredag i perioderna 8/1-11/6 samt 3/9-12/11 2021.

Detta läsarerbjudande från NWT är ett specialpris. Kom därför ihåg att uppge reskoden: ”NWT” vid beställning – endast då får du vistelsen till detta specialpris.

Beställ nu på:
Erbjudande Ulvsby Herrgård
eller ring
Tel: 020 79 33 84
Glöm inte reskoden: NWT

Öppet:
Vardagar kl. 9.00-17.00.
Förbehåll för utsålda datum och tryckfel
Teknisk arrangör: Happydays A/S
www.happydays.nu