Upplev Stralsunds världsarv

4 dagars bilsemester på hotell i Stralsund, Nordtyskland

Pris för prenumeranter:

2 049 kr/per person i dubbelrum (minst 2 vuxna)

(ord pris 2 199 kr)

Expeditionsavgift  99 kr

Glöm inte att ange reskoden NWT vid beställning.

Hotel Baltic Stralsund inkl
3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x 2-rätters middag
10 % rabatt på bryggerirundvisning med ölsmakning

Barnrabatt (vid 2 vuxna)
Max 1 barn 0-6 år gratis i föräldrars säng.
Max 3 barn 7-12 år ½ priset i föräldrars rum.

Städning
Vistelsen inkluderar daglig städning.

Bilsemester
Detta läsarerbjudande från NWT är ett särskilt fördelaktigt specialpris.
Kom därför ihåg att uppge reskoden NWT vid beställning. Endast då får du vistelsen till detta specialpris.

BOKA HÄR

eller ring
Tel 020 79 33 84
Kom ihåg reskoden: NWT

Öppet:
Vardagar kl 09.00-17.00.
Förbehåll för utsålda datum och tryckfel
Teknisk arrangör: Happydays A/S
HAPPY DAYS

Om resmålet
Se fram emot en upplevelserik minisemester på det komfortabla Hotel Baltic Stralsund med en perfekt belägenhet vid porten till Gamla stan i Stralsund. Från hotellets pampiga entré trampar du snart på de kullerstensbelagda gatorna som leder dig runt i den stämningsfulla medeltidsidyllen i den världsarvslistade inre stadskärnan. I Stralsund avspeglas all den enorma rikedom som byggdes upp under hansatiden och här går den friska östersjöluften hand i hand med 800 års imponerande historia. Du har dessutom en fin utgångspunkt för att uppleva flera höjdpunkter i semesterregionen Mecklenburg-Vorpommern: Stralsund är nämligen också känd för att vara porten till Tysklands vackraste semesterö, Rügen.

Men först vänder vi tillbaka till Stralsund: Här finns fina shoppingmöjligheter, spännande museum och ett livligt uteliv på stadens caféer och restauranger. Stralsund är också en familjevänlig destination och vistelsen inkluderar bland annat entrérabatt till det moderna akvariet, Ozeanum (800 m). Besök också det historiska Meeresmuseum som är inrett i det anrika Katharinenkloster från 1200-talet, här kan du studera stora sköldpaddor och hajar som simmar runt i enorma vattentankar under de praktfulla valven. Är det golfspel som lockar? På Golfpark Strelasund (30 km) finns det två fina 18-håls golfbanor.

Och nu till Rügen: Du kan inte besöka Stralsund utan att göra en bilutflykt till den idylliska semesterön med de vita sanddynerna, pittoreska fiskelägen, djupa bokskogar och Östersjöns breda sandstränder. Besök historiska badorter som Binz (45 km), Sellin (45 km) och Göhren (51 km); se den spektakulära Kap Arkona och den 117 meter höga Königsstuhl som är en av Tysklands mest besökta sevärdheter. Både Rügen och Stralsund bjuder också på ett rikt djurliv, några få kilometer från Stralsund ligger nationalparken Vorpommersche Boddenlandschaft som är känd för sitt rika fågelliv, och här finns också fina vandringsleder. Det kan rekommenderas att göra en dagsutflykt till konstnärsön Hiddensee under sommarsäsong med mängder av gallerier och livliga sommarcaféer. Trevlig bilsemester till Stralsund.